luni, 12 decembrie 2011

Scrisoare deschisa catre Domnul Director al Casei de Cultura a Municipiului Iasi 'Mihai Ursachi'


Scrisoare deschisă catre domnul director al Casei de Cultură A Municipiului Iaşi ‘Mihai Ursachi’


Domnule Director,

Suntem un grup de voluntari care activează în Clubul Fotografilor. Din fericire (sau din păcate poate) activăm fără a fi activiști. Ne adunăm marti seara de 2 ori pe lună și privim fotografii, vorbim despre ele, facem expoziții şi încercăm să devenim fotografi mai buni. Și facem asta de 3 ani incoace. Totul se întâmplă prin munca benevolă de sute și mii de ore a unor persoane voluntare.
​Domnule director Nichita Danilov, am dori să va simțim mândru de activitățile noastre. Nu ne felicitați, ci ne apostrofați, nu ne încurajați ci ne puneți constant bețe in roate, fie că este vorba de acorduri de cenzură sau de reproșuri fățișe că nu v-am lăudat cand a fost prezentă o personalitate.
Toate aceste manifestări sunt simţite din decembrie 2010, în urma apariţiei conflictului dintre dumneavoastră şi Dan Mititelu. Atunci ne-aţi suspendat Clubul, neţinând cont de Regulamentulul Clubului Fotografilor, pe care l-ați semnat și aprobat. Ne-ați reproşat personal că nu v-am lăudat în discuțiile avute cu invitații.
În 3 ani de existență a Clubului Fotografilor nu ați participat la NICI UN VERNISAJ și la NICI O ÎNTREVEDERE din cele peste 80 de expoziții deși ați primit de fiecare dată invitații. Ați cerut instituirea unei cenzuri demne de anii 50 asupra blogului și sitului Clubului Fotografilor fără nici un fel de motiv.
Cenzura impusa a dus la eliminarea unor anunțuri despre fotografie din motive care și acum ne scapă. Ne-ați interzis publicarea actelor de colaborare semnate între voluntarii Clubului și Casa de Cultură pe care o conduceti. În urma conflictului pe care l-aţi deschis cu domnul Dan Mititelu, l-aţi îndepărtat nemotivat din poziţia de coordonator al acestui Club, poziţie în care a activat cu succes vreme de 2 ani. ​Am dori să simțim că prețuiti acest Club la valoarea cu care este investit de prietenii din asociaţiile şi cluburile similare din ţară şi de peste hotare,de la care primim felicitări. Ne dorim să încetati conflictul pe care îl aveţi cu domnul Dan Mititelu, pentru a putea avea loc revenirea domniei sale în activităţile din care i se resimte lipsa. ​
Aşteptăm cu interes un răspuns din partea dumneavoastră şi ne rezervăm dreptul să notificăm în mod oficial instituţiile abilitate pentru a cerceta justeţea faptelor petrecute.
​În încheiere, dorim să ne exprimăm speranţa ca vom fi ascultati şi că lucrurile vor lua un drum democratic.

Data 12.12.2011
Semnatari:
Ştefan Abageru Cristian Ţibu Alexandru Toma Claudiu Răileanu Ştefan Mardare Codrin Băleanu Lucian Cocea-Lionescu Cătălin Viţelaru Ştefan Isarie George Vintilă Gheorghiţă Epureanu Lucian Nistor Robert Mihăică Bogdan Toma Cosmin Ivaşcu Tudor Manolache Sorin Untu Alex Popa Alin Chelaru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu